Meksykański kociołek

4.5 (173 ocen)

danie jednogarnkowe, ostre i pożywne

Składniki:

  • 25 dag mięsa mielonego wołowego,
    30 dag cienkiej kiełbasy,
    1 papryka czerwona,
    1 papryka zielona,
    1 ostra papryczka peperoni,
    1 puszka fasoli czerwonej,
    1 puszka kukurydzy,
    1 cebula,
    puszka pomidorów krojonych,
    ok. 1/3 szkl. ryżu,
    1 łyżka koncentratu,
    1 łyżka mąki,
    ½ łyżeczki słodkiej papryki, soli, pieprzu, majeranku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Meksykański kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i papryki kroimy w kostkę, kiełbasę w plastry. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso mielone, do podsmażonego mięsa dodajemy papryki i chwilkę dusimy. Całość przekładamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wodą, dusimy 10 min, dodajemy pomidory, osączoną fasolę i kukurydzę oraz ryż. Na patelni podsmażamy kiełbasę, dodajemy do całości. Doprawiamy przyprawami oraz koncentratem. Można zagęścić mąką. Dusimy aż wszystkie składniki będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować