Meksykański kociołek

  • wyświetlono: 2191 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

danie jednogarnkowe, ostre i pożywne

1O6A3375_1

Składniki

25 dag mięsa mielonego wołowego,
30 dag cienkiej kiełbasy,
1 papryka czerwona,
1 papryka zielona,
1 ostra papryczka peperoni,
1 puszka fasoli czerwonej,
1 puszka kukurydzy,
1 cebula,
puszka pomidorów krojonych,
ok. 1/3 szkl. ryżu,
1 łyżka koncentratu,
1 łyżka mąki,
½ łyżeczki słodkiej papryki, soli, pieprzu, majeranku

Sposób przygotowania przepisu:

Meksykański kociołek

  • 1. Cebulę i papryki kroimy w kostkę, kiełbasę w plastry. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso mielone, do podsmażonego mięsa dodajemy papryki i chwilkę dusimy. Całość przekładamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wodą, dusimy 10 min, dodajemy pomidory, osączoną fasolę i kukurydzę oraz ryż. Na patelni podsmażamy kiełbasę, dodajemy do całości. Doprawiamy przyprawami oraz koncentratem. Można zagęścić mąką. Dusimy aż wszystkie składniki będą miękkie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie jednogarnkowekuchnia meksykańska

Komentarze

Podobne przepisy

Kociołek rosyjski

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Kociołek rosyjski

Bardzo sycące smaczne danie, które...

Wiejski kociołek

Dodane przez: bogusia82

Wiejski kociołek

Kociołek jest smacznym i pożywnym...

Fasolowy kociołek

Dodane przez: 2milutka

Fasolowy kociołek

Kociołek fasolowy to jednogarnkowa...

Marokański kociołek

Dodane przez: rena123

Marokański kociołek

Kociołek to potrawa jednogarnkowa,...

Ognisty kociołek

Dodane przez: 2milutka

Ognisty kociołek

Aromatyczne pełne pikantnych smaków...

Kociołek chłopski

Dodane przez: Irmina

Kociołek chłopski

Polecam szczególnie dla osób lubiących...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE