Klopsowa z pekinką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Klopsowa podana w :nie tradycyjny" sposób.

  • 50 min

Składniki:

  • * 40 dag mielonego

    * 2 ząbki czosnku

    * 2 jajka

    * łyżka maggie w płynie

    * 4 łyżki kaszy manny

    * sól, pieprz

    * tłuszcz do smażenia

    * 2 litry bulionu (może być z kostki)

    * pół główki kapusty pekińskiej

    * 25 dag pieczarek

    * 2 cebule

    * pęczek koperku

    * 2 łyżki śmietany

Klopsowa z pekinką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone mieszamy z jajkami, kaszą manną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i maggie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotleciki, które smażymy na patelni na rumiano. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, bądź w półplasterki. Wkładamy do bulionu. Dokładamy posiekaną kapustę. Całość gotujemy ok. 10 min. Zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy