Klops z korniszonami

  • wyświetlono: 252 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Doskonała propozycja na obiad lub jako przekąska na zimno

teresa-kr

Składniki

800 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
300 ml mleka
2 jajka
2 cebule
2 pszenne czerstwe bułki
4 łyżki bułki tartej
5 korniszonów
2 łyżki oleju
sól
pieprz
majeranek

Sposób przygotowania przepisu:

Klops z korniszonami

  • 1. Bułki namoczyć w mleku , następnie odcisnąć.
    Korniszony pokroić w kostkę .
    Mięso wymieszać z surowym jajkiem, odciśniętymi bułkami i przyprawami .Dodać korniszony i wymieszać.
    Foremkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.
    Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C.
    Masę przełożyć do formy i włożyć do piekarnika .Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 180 stopni C i piec ok 60 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadszkola_babcikorniszonyklops

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczony klops z pieczarkami

Dodane przez: Kameleon

Klops z pieczarkami

Bardzo smaczny na ciepło i zimno...

Makaronowe gniazda z klopsem

Dodane przez: alaaa

Makaronowe gniazda z klopsem

Dania jednogarnkowe i zapiekanki...

Drobiowe klopsy z jajkiem

Dodane przez: alaaa

Drobiowe klopsy z jajkiem

Dla urozmaicenia mięsa drobiowego...

Pieczone klopsy z wędliną

Dodane przez: JustKuchcik

Pieczone klopsy z wędliną

Wędlina wykorzystana w sprytny...

Klops z dipem curry

Dodane przez: JustKuchcik

Klops z dipem curry

Pieczony klops mięsno - grysikowy,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE