Kiwi

0 (0 ocen)

  • 1 min

Nie za słodkie, lekkie i pyszne!

  • 1 min

Składniki:

  • BISZKOPT
    -6 jaj
    -5 łyżek mąki tortowej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -1/2 szkl cukru
    -2 łyżki oliwy

    KREM I
    -2 kisiele cytrynowe
    -1 galaretka kiwi
    -100 g margaryny

    KREM II
    -2 galaretki kiwi
    -150 ml kremówki

    DODATKOWO
    -7 kiwi pokrojonych w plastry
    -1/2 szkl kokosu uprażonego na patelni z cukrem i łyżeczką masła

Kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. blaszka 28x32 cm

    Z podanych składników pieczemy biszkopt, zimny dzielimy na pół.
  • 2. KREM I
    Kisiel gotujemy w 750 ml wody. Kiedy już będzie gotowy, nie ściągamy go z palnika, a dodajemy suchą galaretkę i energicznie mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia, a zimne ucieramy z masłem.
  • 3. KREM II
    W 1,5 szkl wody rozpuszczamy 2 galaretki kiwi i odstawiamy do wystudzenia, ale nie stężenia. Kremówkę ubijamy na sztywno i łączymy z płynną jeszcze galaretką.
  • kiwi 4. UKŁADANIE
    biszkopt
    krem I
    plasterki kiwi
    biszkopt
    krem II
    plasterki kiwi

    SCHŁODZIĆ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy