Ketchup domowy

  • wyświetlono: 823 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Idealny smak cukinii, marchwi i pomidora w połączeniu z przyprawami. Idealny przecier dla ludzi lubiących naturalne składniki.

Składniki

2 cukinie
2 marchewki grubsze
3 cebule duże
2 papryki czerwone
6 łyżek oleju
2 słoiczki koncentratu pomidorowego
10 łyżek cukru
10 łyżek octu
1 łyżka płaska papryki chilii
1 op. carry

Sposób przygotowania przepisu:

Ketchup domowy

  • 1. Warzywa obieramy ze skóry, z cukinie wybieramy miąższ. Tniemy na paski i wszystkie warzywa wrzucamy do gara. Zalewamy wodą, dodajemy 2 łyżki wegety i dusimy na małym ogniu, aż warzywa nie będą miękkie.
  • 2. Po ugotowaniu i ostudzeniu warzywa miksujemy na papkę i dodajemy przyprawy, delikatnie łyżka wymieszać i dodajemy olej, ocet, koncentraty. Mieszamy wszystko i wstawiamy na mały ogień i gotujemy przez 5 minut.
  • 3. Ugotowany ketchup ostawiamy do wystygnięcia i następnie nakładamy do słoików.

Porady

Jeśli chcemy by ketchup dłużej utrzymał się w słoikach, należy słoiki wygotować i odstawić do wystygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczylana lato

Komentarze

Podobne przepisy

ketchup

Dodane przez: paulina1818

domowy ketchup z pomidorów

ten ketchup jest pyszny a przede...

domowy ketchup

Dodane przez: ImpresjaSmaku

Domowy ketchup (gęsty, bez przecierania)

Z podanej porcji mi wyszło 6 słoików...

Domowy ketchup ze świeżych pomidorów

Dodane przez: Kloruś

Domowy ketchup ze świeżych pomidorów

W dobie wszechobecnych ulepszaczy,...

Ketchup domowy

Dodane przez: Be Positive

Domowy ketchup

Pyszny, mega mega pomidorowy keczap...

Domowy ketchup z czerwonej papryki

Dodane przez: Ewelina Marcin

Domowy ketchup z czerwonej papryki

Dojrzewająca w słońcu czerwona...

image-2b19hn6

Dodane przez: Kasia_S

Ketchup

najlepszy domowy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE