Kaszotto grzybowe z szybkowara

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Alternatywa dla ziemniaczków do drugiego dania.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 szklanka pęczaku
    - kilka suszonych grzybków
    - 1 łyżeczka wegety
    - 2 szklanki wody
    - łyżeczka masła

Kaszotto grzybowe z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaszotto grzybowe . 1. Namoczone suszone grzyby kroimy w paseczki . Wlewamy do szybkowara wodę w której moczyły się grzybki, dodajemy pokrojone grzybki i wlewamy wodę . Płynu powinno być 2 szklanki .Dodajemy wegetę . Zamykamy szybkowar i gotujemy 25 minut . Po tym czasie otwieramy szybkowar , wsypujemy przepłukany pęczak i zamykamy szybkowar .Wstawiamy na gaz ,po zamknięciu się zaworka ciśnieniowego wyłączamy gaz i odstawiamy szybkowar do samoczynnego opadnięcia zaworka . Otwieramy szybkowar dodajemy masło , mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku .

Porady

Kaszotto może stanowić samoistne danie .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy