Kasza jęczmienna z warzywami po grecku

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Do drugiego dania wciaż ziemniaki, ziemniaki... od czasu do czasu trzeba wprowadzic mała zmiane - w dodatku zdrowa!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka drobno starta: 2 sztuki
    - pietruszka starta na tarce: 1 sztuka
    - seler starty na tarce: 0.5 sztuki
    - cebula pokrojona w plastry: 3 sztuki
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - sól.pieprz,cukier: 1 szczypta
    - masło rozrtopione: 3 łyżki
    - woreczki kaszy jęczmiennej wiejskiej: 3 sztuki

Kasza jęczmienna z warzywami po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza jęczmienna z warzywami po grecku 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie ok 15.min. Odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Warzywa tj. marchew, pietruszkę, seler dokladnie wypolukac, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule pokroic w plastry. Warzywa wrzucic na roztopione maslo i dusic do miekkosci. Pod koniec dodac koncentrat pomidorowy i doprawic sola, pieprzem i cukrem. Warzywa wymieszac z kasza i podawac jako dodatek do mies. Wnaszym przypadku to najlepszy na swiecie mielony mojej babci. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy