KARPATKA

0 (0 ocen)

Karpatka to bardo dobrze znane ciasto , pyszne i łatwe w wykonaniu.

Składniki:

  • 1 SZKLANKA WODY

    1 SZKLANKA MĄKI

    150 GRAM MARGARYNY

    5 JAJEK




    MASA
    **********************


    1 LITR MLEKA

    4 BUDYNIE WANILIOWE

    2 ŁYŻKI MĄKI

Karpatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MARGARYNĘ ROZPUŚCIĆ W WODZIE SZYBKO MIESZAJĄC DODAĆ MĄKĘ, CHWILKĘ GOTOWAĆ.

  • 2. CIASTO ODSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA. DODAWAĆ PO JEDNYM JAJKU I UCIERAĆ MIKSEREM OKOŁO 5 MINUT.
  • 3. CIASTO PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI. UPIEC PLACKI.

    PIEC W TEMP . 190 ST. OKOŁO 30 MINUT , NA ZŁOTY KOLOR
  • 4.
    Z PODANYCH SKŁADNIKÓW UGOTOWAĆ BUDYŃ , PO OSTYGNIĘCIU UTRZEĆ Z 1 KOSTKĄ MARGARYNY.
  • 5.
    JEDEN UPIECZONY PLACEK POSMAROWAĆ BUDYNIEM I PRZYKRYĆ DRUGIM.
    WIERZCH POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

Komentarze

Podobne przepisy