Karczkoburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karczek rozbijamy na cienkie kotlety.
2.Śmietanę, musztardę i przyprawę dokładnie ze sobą mieszamy, wkładamy do niej karczek, przykrywamy folią spożywczą i marynujemy w lodówce przez całą noc.
3.Zamarynowany karczek obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z łyżeczką papryki słodkiej.
4.Tak przygotowane kotlety smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
5.Bułki przekrawamy na pół kładziemy plaster sera, karczek i wkładamy do piekarnika do momentu rozpuszczenia sera. Wyjmujemy, smarujemy majonezem, ketchupem, kładziemy sałatę, pomidora, ogórki, posypujemy obficie szczypiorkiem, przykrywamy drugą połową bułki, w środek wbijamy wykałaczkę. SMACZNEGO
Porady
Tak przygotowany karczek w marynacie można wykorzystać na grillu.
Komentarze