Kapusta ziołowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Niby tradycyjna kapusta na ciepło pasująca do kotletów schabowych a jednak ma ciekawszy ziołowy aromat.

  • 60 min

Składniki:

  • • główka białej kapusty
    • 1 duża cebula
    • 2 łyżki masła
    • łyżka kminku
    • sól, pieprz
    • 3 łyżki posiekanej świeżej bazylii (suszona nie nada potrawie takiego smaku)
    • pęczek koperku

Kapusta ziołowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić, usmażyć na maśle. Kapustę poszatkować, dodać do niej cebulę i pół szklanki wody. Przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Dusić pod przykryciem 45 minut. 10 minut przed końcem gotowania dodać posiekany koperek i bazylię. Odparować wodę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy