Kapusta postna

0 (0 ocen)

  • 4 godz. 30 min

Lubiłam jak babcia gotowała kapustę teraz sama to robię .

  • 4 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,1/2 kg kapusty kiszonej
    150 gram aromatycznych suszonych grzybów
    dwie łyżki oleju
    szczypta kminku
    liść laurowy 3 szt
    ziele angielskie 3 szt
    pieprz biały mielony
    sól morska do smaku

Kapusta postna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta postna 1. Suszone grzyby sama suszyłam podgrzybki koźlaki prawdziwki wrzuciłam do rondla i zalałam gorącą wodą, przykryłam talerzem i zostawiłam na godzinę. Przemyłam je ale ładnie pachną :) Kapustę kiszoną odcedziłam z wody i włożyłam do garnka. Zalałam woda tak aby zakryło kapustę dodałam liść laurowy, kminek, ziele angielskie i pieprz. Przykrywka przykryłam ganek gotowałam 2.1/2 godziny aż kapusta zmiękła. Grzyby obmyte pokroiłam na drobniejsze kawałki i dodałam w trakcie gotowania do kapusty . Dodałam 2 łyżki oleju całość gotowałam jeszcze z 30 minut i gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy