Kapusta młoda zasmażana

0 (0 ocen)

pycha do schabowych

Składniki:

  • 1 młoda kapusta
    1 cebula
    1 marchewka
    1 łyżka masła
    3 łyżki śmietanki 30%
    2 – 3 łyżki koperku
    sól, pieprz
    kwasek cytrynowy lub sok z ćwiartki cytryny

Kapusta młoda zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i lekko posolić. Wymieszać ze startą marchewką. Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Kapustę z marchewką dodać do cebuli. Podlać szklanką wody lub rosołu i dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, cukrem. Dodać odrobinkę kwasku lub soku z cytryny. Zalać śmietanką. Oprószyć 1 łyżka mąki. Zagotować dodać koperek.

Komentarze

Podobne przepisy