Młoda kapusta zasmażana

4.5 (199 ocen)

  • 40 min

Młodą kapustę podają na różne sposoby

  • 40 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    tłuszcz do smażenia
    1 cebula
    0,5 szkl wody
    sól
    pieprz
    1 łyżka octu jabłkowego
    szczypta kminku
    pieprz ziołowy
    2 łyżki mąki
    1 łyżka smalcu ze skwarkami
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, cebulę posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać partiami kapustę trochę podsmażyć i podlać wodą lub bulionem. Dodać przyprawy i dusić ok 15 min. Odparować. Z mąki i smalcu przygotować zasmażkę . Dodać do kapusty, wymieszać. Podawać z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować