Kapusta kiszona zasmażana

  • wyświetlono: 777 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Jest to ulubiony przeze mnie dodatek do wszelkiego rodzaju kotletów, żeberek i innych mięs. Lekko kwaśna z wyraźnie wyczuwalnym smakiem kminku.

IMG_20200806_213033_346
  • 4 porcje
  • 60min
  • Średni

Składniki

500 g dobrej kapusty kiszonej
1 łyżeczka kminku
2 średnie cebule
1 listek laurowy
2 ziarna ziela angielskiego
1 łyżeczka kminku
2 łyzki mąki
sól
pieprz
cukier
1 łyżka masła
1 szklanka wody

Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta kiszona zasmażana

  • 1. Kapustę odcisnąć z soku i posiekać na drobniejsze nitki. Przełożyć do rondelka, zalać wodą i dodać przyprawy dusić do miękkości kapusty. Na maśle zeszklić posiekaną drobno cebulkę. Następnie dodać na patelnię mąkę i zrobić zasmażkę. Zimną zasmażkę rozrobić woda z kapusty, a następnie dodać do rondelka i zagotować. Podawać do dań obiadowych z ziemniakami i mięsem. Smacznego!

Porady

Do kapusty można dodać również pokrojony i p;odsmażony boczek

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapusta kiszonakuchnia góralskakuchnia polskakapusta zasmażanakpusta

Komentarze

Podobne przepisy

Kapusta zasmażana do obiadu

Dodane przez: Skotka

Kapusta zasmażana do obiadu

Doskonały dodatek do różnego rodzaju...

Kapusta

Dodane przez: MagdalenaS

Tradycyjna młoda kapusta zasmażana

To jeden z pyszniejszych dodatków...

kapusta

Dodane przez: paolineczka

Młoda kapusta zasmażana

Czas świeżych i młodych warzyw...

Kapusta zasmażana z kminkiem

Dodane przez: anka1988

Kapusta biała zasmażana z kminkiem

Idealna jako dodatek do drugiego...

Młoda kapusta

Dodane przez: Bellapi

Młoda kapusta zasmażana

Bardzo smaczna i aromatyczna.

kapusta zasmażana

Dodane przez: Ika 1961

Kapusta zasmażana

Tradycyjny polski dodatek nie tylko...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE