Kapusta kiszona zasmażana

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Jest to ulubiony przeze mnie dodatek do wszelkiego rodzaju kotletów, żeberek i innych mięs. Lekko kwaśna z wyraźnie wyczuwalnym smakiem kminku.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g dobrej kapusty kiszonej
    1 łyżeczka kminku
    2 średnie cebule
    1 listek laurowy
    2 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżeczka kminku
    2 łyzki mąki
    sól
    pieprz
    cukier
    1 łyżka masła
    1 szklanka wody

Kapusta kiszona zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć z soku i posiekać na drobniejsze nitki. Przełożyć do rondelka, zalać wodą i dodać przyprawy dusić do miękkości kapusty. Na maśle zeszklić posiekaną drobno cebulkę. Następnie dodać na patelnię mąkę i zrobić zasmażkę. Zimną zasmażkę rozrobić woda z kapusty, a następnie dodać do rondelka i zagotować. Podawać do dań obiadowych z ziemniakami i mięsem. Smacznego!

Porady

Do kapusty można dodać również pokrojony i p;odsmażony boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy