Kapuśniak

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tradycyjna polska zupa , wyrazista i pełna smaku,rozgrzewająca idealna propozycja na panujące mrozy

  • 60 min

Składniki:

  • kości wędzone na wywar

    marchew 2 sztuki p\pietruszka 1 sztuka

    seler 1/4 sztuki

    ziele angielskie

    liść laurowy

    kiełbasa wędzona 200 gram

    kapusta kiszona 300 gram

    sól i pieprz do smaku

Kapuśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Kapustę posiekać ,podlać wodą dodać listek i ziele i dusić do miękkości




  • 2. ugotowany wywar mięsny przecedzić ,dodać pokrojoną w plastry marchew ,, pietruszkę oraz seler,gotować do momentu aż warzywa będą miękkie ,
  • 3. wtedy dodać kapustę , ponownie zagotować
  • 4. kiełbasę pokroić w kostkę podsmażyć na patelni na rumiano
    dodać do gotującej się zupy
  • 5. na koniec doprawić.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy