Kanapkowa pasta wiejska

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pasta z kawałkami przeróżnych dobroci.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kiełbasa - 150g (u mnie surowa wędzona, ale może być dowolna)
    Cebula - 1 szt.
    Pieczarki - 3 szt.
    Kukurydza konserwowa - 50g
    Ogórek kiszony - 2 szt.
    Olej - odrobina do smażenia
    Serek do smarowania (śmietankowy) - 100g
    Musztarda - 1 łyżka
    Pieprz - do smaku

Kanapkowa pasta wiejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta 1. Kiełbasa, cebula, pieczarki i ogórek kiszony muszą być pokrojone w drobną kostkę. Przesmażamy na oleju najpierw samą kiełbasę, potem dodajemy pieczarki, cebulę, ogórka i kukurydzę.

    Po ostudzeniu mieszamy składniki z serkiem kanapkowym, musztardą i doprawiamy pieprzem.

Porady

Świetnie smakują kanapki z tą pastą i marynowanym jalapeno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy