Kalafior w panierce

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Idealny jako dodatek do obiadu lub przekąska.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    1,5 szklanki mąki
    pół szklanki mleka
    2-3 łyżki wody
    1 jajko
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Kalafior w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior oczyścić, umyć i ugotować na parze ok 15 min. Ma być lekko twardy. Zrobić ciasto w misce, doprawić do smaku sola i pieprzem. Różyczki kalafiora zanurzać w cieście i smażyć do zarumienienia. Poukładać w brytfannie i zapiec żeby kalafior przed podaniem był ciepły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy