Kalafior w panierce

  • wyświetlono: 213 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Idealny jako dodatek do obiadu lub przekąska.

egelina
  • 4 porcje
  • 60min

Składniki

1 średni kalafior
1,5 szklanki mąki
pół szklanki mleka
2-3 łyżki wody
1 jajko
sól
pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kalafior w panierce

  • 1. Kalafior oczyścić, umyć i ugotować na parze ok 15 min. Ma być lekko twardy. Zrobić ciasto w misce, doprawić do smaku sola i pieprzem. Różyczki kalafiora zanurzać w cieście i smażyć do zarumienienia. Poukładać w brytfannie i zapiec żeby kalafior przed podaniem był ciepły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywaobiad

Komentarze

Podobne przepisy

Filet z kurczaka w panierce tysiąca wysp

Dodane przez: ewaeu

Filet z kurczaka w panierce tysiąca wysp

Bardzo delikatne, kruche, soczyste...

Kalafior zapiekany w sosie serowo-cytrynowym

Dodane przez: Martyna1991

Kalafior zapiekany w sosie serowo-cytrynowym

Oryginalny w smaku, zapiekany kalafior...

Filet z kurczaka w serowej panierce

Dodane przez: ewaeu

Filet z kurczaka w serowej panierce

Panierka z serem pleśniowym nadaje...

kalafior

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Kalafior zapiekany z pieczarkami w sosie...

Znudził się nam tradycyjnie gotowany,...

Pieczony kalafior

Dodane przez: czarrna

Pieczony kalafior

Kalafior pieczony na ostro

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE