Kalafior faszerowany

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dwa w jednym :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior
    400 g mięsa mielonego
    1 cebula
    kilka krążków jalapeno w zalewie
    2 kromki czerstwego chleba
    1 jajko
    sol, pieprz
    słodka papryka, zioła prowansalskie
    15 dkg sera żółtego

Kalafior faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora ułożyć do góry nogami w misce i wyciąć głąb, dzięki misce różyczki nie rozpadną się. Mięso wymieszać z posiekaną cebulą, namoczonym i odciśniętym chlebem, ostrymi papryczkami, jajkiem i przyprawami. Tak przygotowany farsz nałożyć do kalafiora i przełożyć do do naczynia do zapiekania. Wierzch posypać startym żółtym serem i przyprawami. Całość przykryć i piec około godzinę do półtorej, aż kalafior będzie miękki. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy