Kalafior faszerowany serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pychotka

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kalafior
    mielone 0,5 kg
    cebula
    czosnek 3 ząbki
    2 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    ser żółty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kalafior faszerowany serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior ugotować al dente (uważać żeby go nie rozgotować)
    Cebulkę podsmażyć z czosnkiem i połączyć z mięsem mielonym, jajkiem oraz bułką tartą. Doprawić do smaku i wyrobić na gładka masę.
    W ugotowanym kalafiorze wydrążyć otworki w które włożyć należy paski sera.
    Na miskę nałożyć folie spożywczą i równomiernie zozprowadzić mięso mielone, na które dajemy kalafior i obklejamy go mięsem.
    Kalafior przekładamy do naczynia żaroodpornego i na wierzch trzemy żółty ser i zapiekamy 20 min w 200st C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować