Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Podczas pieczenia roznosił się kuszący zapach, więc naprawdę ciężko oprzeć się kawałkowi takiego ciasta. Możecie użyć wafelków o dowolnym smaku nadzienia, do środka dodać czekoladę czy bakalie.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • (Forma o wymiarach około 9 x 21 cm)
    250g wafelków kakaowych (bez polewy)
    100g masła
    1 szklanka wiórek kokosowych (1 szklanka = 250 ml)
    1/2 szklanki cukru
    3 jajka

Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafelki należy dokładnie pokruszyć.
    Masło utrzeć z cukrem, a następnie stopniowo połączyć z jajkami.
    Do masy dodać wiórki kokosowe i pokruszone wafle.
    Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
    Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
    (Gotowe powinno być sprężyste.)

Komentarze

Podobne przepisy