Podczas pieczenia roznosił się kuszący zapach, więc naprawdę ciężko oprzeć się kawałkowi takiego ciasta. Możecie użyć wafelków o dowolnym smaku nadzienia, do środka dodać czekoladę czy bakalie.
1 godz. 10 min
Dla 10 osób
Składniki:
(Forma o wymiarach około 9 x 21 cm)
250g wafelków kakaowych (bez polewy)
100g masła
1 szklanka wiórek kokosowych (1 szklanka = 250 ml)
1/2 szklanki cukru
3 jajka
Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wafelki należy dokładnie pokruszyć.
Masło utrzeć z cukrem, a następnie stopniowo połączyć z jajkami.
Do masy dodać wiórki kokosowe i pokruszone wafle.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
(Gotowe powinno być sprężyste.)
Komentarze