Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

  • wyświetlono: 83 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jeden moich ulubionych połączeń smakowych to dodatek cynamonu i ajerkoniaku do kakao. Te dwa smaki nadają napojowi niezwykłego charakteru. Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem doskonale rozgrzewa i świetnie smakuje.

Honorata Kielczyk
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

400 ml mleka
150 g miodu
50 ml ajerkoniaku
30 g kakao
10 g cynamonu

Sposób przygotowania przepisu:

Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

  • 1. 250 ml mleka zagotowujemy z miodem. W pozostałym mleku rozpuszczamy kakao. Do gotującego się mleka dodajemy pozostałe mleko. Mieszamy. Dodajemy cynamon. Mieszamy. Tak przygotowany napój przelewamy do kubka. Dodajemy ajerkoniak. Mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cynamonkakaomlekoAJERKONIAKszybkopysznie

Komentarze

Podobne przepisy

Kakao z kawowa pianką

Dodane przez: kiciax1

Kakao z kawowa pianką

To ciekawa propozycja podania kakao...

Ajerkoniak

Dodane przez: precelia

Ajerkoniak

Ajerkoniak robi się w kilka chwil,...

kawka

Dodane przez: zuzkaz2

kawa z alkoholem i cynamonem

Kawa rozpuszczalna z nutka alkoholu...

koktajl lodowy

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Koktajl bananowo-lodowy z ajerkoniakiem

Pyszny koktajlowo-lodowy deser...

Kakao z sokiem malinowym

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Kakao z sokiem malinowym

Pomysł na kakao z sokiem malinowym...

Kakao z sokiem i bitą śmietaną

Dodane przez: Krystyna32

Kakao z sokiem i bitą śmietaną

Pyszne kakao, idealne na jesienne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE