Kabaczek z mięsnym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Przepis dostałam od mojej babci.Od tamtej pory bardzo często gości na moim stole.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kabaczek
    35dag.mielonego mięsa
    1 cebula
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    3 łyżki oleju
    2 łyżki wody

Kabaczek z mięsnym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczek umyj,odetnij końcówki i pezekrój.Delikatnie wydrąż środek tak,by nie uszkodzić skórki.Cebulę obierz i pokrój w kostkę.Nastęonie podsmaż cebulę na oleju z odrobiną wody i dodaj mięso mielone.Przypraw do smaku solą i pieprzem.Cały czas mieszaj ,aby mięso się nie przypaliło.podsmażoną masę przestudż i wyłóż ją na 2 połówki kabaczka.Formę do zapiekania natłiść, ułoż w niej kabaczka,zalej eozcieńczonym koncentratem pomidorowym,posyp solą i pieprzem.Zapiekaj pod przykryciem 30 minut w temp.180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy