Jogurtowe racuszki z jagodami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Do zrobienia w kilka minut, a w smaku przepyszne

  • 15 min

Składniki:

  • 200ml gęstego jogurtu naturalnego (może być grecki)
    1 płaska łyżeczka sody
    1 łyżeczka cukru z wanilią
    1 jajo
    4 łyżki mąki (z lekką górką)
    1/3 szklanki jagód (mogą być mrożone)
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania

Jogurtowe racuszki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt wymieszać z sodą. Jajo roztrzepać z cukrem, dodać jogurt, mąkę, wymieszać na gładkie ciasto (powinno być jak gęsta śmietana, ale nieco lejące). Dodać jagody, delikatnie wymieszać.
    Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać racuszki, smażyć na małym ogniu do zarumienienia z każdej strony.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy