JESIENNE ZŁOTE DYNIOWE RACUSZKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

WYMYŚLONE I TRAFIONE

  • 30 min

Składniki:

  • ćwiartka dyni, jajko,szklanka mąki pszennej, pól piersi z kurczaka, 2 ziemniaki,świeża bazylia,ser feta, olej lub oliwa,sól

Jesienne złote dyniowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-18s1c32 1. Dynie pokroic w kostkę i podlac wodą,dusić okolo 30 min az zmięknie, zblendować.kurczaka pokroic w drobną kostkę i podsmażyć,ziemniaki zetrzec na tarce.Do ziemniaków dodać dynie,mąkę,kurczaka i jajko,doprawic bazylią i solą.Smażyć na oleju lub oliwie na złoty kolor.Posypać fetą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy