Jesienne roladki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniałe roladki na chłodny jesienny dzień.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - podwójny filet z piersi kurczaka;
    - 15 dag cukinia;
    - duża marchewka;
    - kilka gałązek natki pietruszki;
    - czerwona papryka;
    - sól, pieprz;
    - tymianek, bazylia, rozmaryn, słodka mielona papryka;
    - olej.

Jesienne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekrawamy na pół (3 kotlety, jeśli pierś jest większa), rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy. Wkładamy na 15 minut do lodówki.
  • 2. Marchew i cukinię obieramy, cukinię wydrążamy łyżeczką. Oba warzywa ścieramy na małych oczkach tarki. Paprykę kroimy w cienkie paski.
  • 3. Na kotlety nakładamy po porcji warzyw i papryki. Posypujemy natką i zwijamy roladki. Obtaczamy w ziołach i przyprawach. Wkładamy do naczynia skrapianego oliwą i podlewamy odrobiną wody. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy