Jajka zapiekane z fetą

  • wyświetlono: 819 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

To moje superdanie jest bardzo smaczne i sycące.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Rafał Szpakowski (14 lat), Białystok
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 70min

Składniki

● 8 jajek
● 15 dag sera feta
● 2 łyżki masła
● 2 łyżki śmietany
● kilka listków bazylii
● sól
● pieprz
● keczup

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka zapiekane z fetą

  • 1. Jajka gotujemy na twardo 6 minut. Studzimy i obieramy ze skorupki. Przekrawamy wzdłuż na pół. Żółtka wyjmujemy i rozgniatamy.
  • 2. Fetę rozkruszamy i mieszamy z żółtkami. Dodajemy miękkie masło
    i śmietanę. Dokładnie ucieramy. Doprawiamy solą i pieprzem. Białka napełniamy masą serowo-żółtkową.
  • 3. Jajka zapiekamy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C. Polewamy keczupem i dekorujemy bazylią.
PP_04-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczylaJajkafetaśniadanie

Komentarze

Podobne przepisy

Cebule zapiekane z serem feta

Dodane przez: Gregorhspeed

Cebule zapiekane z serem feta

Danie z kuchni greckiej. W oryginalnym...

Zapiekana feta

Dodane przez: Koper

Zapiekana feta

Ser feta podczas pieczenia robi...

Jajka zapiekane w pomidorach

Dodane przez: Goszka

Jajka zapiekane w pomidorach

Trzy popularne składniki: jajko,...

Jajka zapiekane z makrelą i cukinią

Dodane przez: JustKuchcik

Jajka zapiekane z makrelą i cukinią

Jajka faszerowane wędzoną makrelą...

image-1dnpumx

Dodane przez: Mniam1

Jajka zapiekane w szynce

Jajka zapiekane w plastrach szynki...

jajka zapiekane z ziemnakami

Dodane przez: joanna74

jajka zapiekane z ziemniakami

Prosta potrawa, zwłaszcza gdy po...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE