Jajka zapiekane z fetą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

To moje superdanie jest bardzo smaczne i sycące.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ● 8 jajek
    ● 15 dag sera feta
    ● 2 łyżki masła
    ● 2 łyżki śmietany
    ● kilka listków bazylii
    ● sól
    ● pieprz
    ● keczup

Jajka zapiekane z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fetę rozkruszamy i mieszamy z żółtkami. Dodajemy miękkie masło
    i śmietanę. Dokładnie ucieramy. Doprawiamy solą i pieprzem. Białka napełniamy masą serowo-żółtkową.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo 6 minut. Studzimy i obieramy ze skorupki. Przekrawamy wzdłuż na pół. Żółtka wyjmujemy i rozgniatamy.
  • 3. Jajka zapiekamy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C. Polewamy keczupem i dekorujemy bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy