Zapiekane jajka w szynce parmeńskiej z fetą

  • wyświetlono: 1261 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smakowite jajka na wielkanocne śniadanie

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- jajka gotowane na twardo: 8 sztuk
- ser feta: 100 gramów
- szynka parmeńska w plastrach: 200 gramów
- musztarda: 1 łyżka
- śmietana: 1 łyżka
- pieprz: 1 szczypta
- natka pietruszki: 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekane jajka w szynce parmeńskiej z fetą

  • 1. Pokroić jajka na pół, starannie usunąć żółtka. Do żółtek dodać ser feta, śmietanę, musztardę, przyprawić pieprzem i widelcem starannie wszystko wymieszać na gładką masę. Każdą połówkę jajka napełnić z czubkiem przygotowaną masą. Następnie skleić połówki jajek w całość , zawinąć w miarę szczelnie szynką parmeńską.
  • 2. Na patelni rozdrzać olej, smażyć przygotowane jajka, aż szynka nabierze pieczystego koloru (można zapiec w piekarniku). Podawać na gorąco.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wielkanocser fetaśniadaniejajka gotowane na twardojajka_wielkanocneszynka parmeńska w plastrach

Komentarze

Podobne przepisy

Szynka parmeńska z ogórkiem

Dodane przez: Goszka

Szynka parmeńska z ogórkiem

Błyskawiczna, dwuskładnikowa przekąska,...

Jajka zapiekane z fetą

Dodane przez: RedakcjaPP

Jajka zapiekane z fetą

To moje superdanie jest bardzo...

Daktyle zapiekane w szynce parmeńskiej

Dodane przez: Ania321

Daktyle zapiekane w szynce parmeńskiej

Prosta i smaczna przystawka.

Szynka parmeńska z melonem

Dodane przez: Goszka

Szynka parmeńska z melonem

Najbardziej popularna włoska przystawka...

zapiekane jajka

Dodane przez: Martyna1991

Jajka zapiekane w szynce z sosem musztardowo-serowym

Propozycja podania jajek na świątecznym...

Jajka w rulonikach z szynki

Dodane przez: joka131

Jajka w rulonikach z szynki

Jajka w rulonikach z szynki

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE