jajka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 5 min

jednym słowem przepyszne

  • 5 min

Składniki:

  • 10 jajek,tuńczyk z puszki,2 średnie korniszony,trochę więcej niż pół pęczka szczypiorku,1/4 koperku,3łyżki majonezu,łyżeczka mielonej papryki,sól i pieprz do smaku

Jajka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ugotować jajka na twardo,obrać,po przekrajać na pół,wyjąć żółtka
  • 2. do miski wrzucić 8 żółtek,pokrojony szczypiorek(najlepiej cienki),posiekany koperek,pokrojone w drobną kostkę ogórki,tuńczyka odsączonego z zalewy,majonez,paprykę,sól i pieprz do smaku.Wszystko wymieszać
  • 3. farsz powkładać łyżką do wydrążonych białek,gotowe jajka ułożyć na półmisku.

Porady

Farsz jest idealny również do kanapek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy