Jajka z pieczarkami konserwowymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

nie tylko na świąteczny stół

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 5 jajek
    8 pieczarek konserwowych
    1 łyżeczka majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka masła
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Jajka z pieczarkami konserwowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Odcedzić, przelać zimną wodą i obrać ze skorupek.
    Przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i przełożyć je do miski.
    Do żółtek dodać pieczarki, majonez, musztardę, masło oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
    Masę przełożyć do dekoratora z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać jej porcje do białek jajek.
    Przed podaniem schłodzić.

Komentarze

Podobne przepisy