Jajka z łososiem i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Na świątecznym stole nie może zabraknąć jajek. Podawane są na różne sposoby, mnie najbardziej smakują faszerowane. Stąd moja propozycja na bardzo smaczne jajeczka z dzisiejszego świątecznego śniadania:-) Wesołych Świąt :-)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    2-3 plastry łososia wędzonego
    trochę świeżej rzeżuchy
    2 łyżki twarożku z chrzanem
    1 łyżeczka majonezu
    sól i pieprz do smaku

Jajka z łososiem i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka. W misce rozgnieść żółtka, dodać serek, majonez, rzeżuchę i drobno posiekanego łososia. Doprawić solą i pieprzem. Łyżkami nakładać farsz na jajka. Gotowe :-)

    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy