Na świątecznym stole nie może zabraknąć jajek. Podawane są na różne sposoby, mnie najbardziej smakują faszerowane. Stąd moja propozycja na bardzo smaczne jajeczka z dzisiejszego świątecznego śniadania:-) Wesołych Świąt :-)
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
2-3 plastry łososia wędzonego
trochę świeżej rzeżuchy
2 łyżki twarożku z chrzanem
1 łyżeczka majonezu
sól i pieprz do smaku
Jajka z łososiem i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka. W misce rozgnieść żółtka, dodać serek, majonez, rzeżuchę i drobno posiekanego łososia. Doprawić solą i pieprzem. Łyżkami nakładać farsz na jajka. Gotowe :-)
Komentarze