Jajka faszerowane z chrzanem i rzeżuchą

4.5 (187 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Świetna przystawka sprawdzająca się na każdej imprezie oraz Wielkanocnym stole.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -10 jaj
    -4 plasterki pieczonej piersi z indyka
    -2 łyżeczki chrzanu
    -garść rzeżuchy
    -2 łyżki majonezu
    -odrobina soli i pieprzu do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Jajka faszerowane z chrzanem i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół, ostrożnie wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski. Białka układamy na talerzu.
  • 2. Do miski z żółtkami dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z indyka i rzeżuchę. Dokładnie mieszamy i ugniatamy tak, aby żółtka się rozdrobniły. Dodajemy chrzan wymieszany dokładnie z majonezem oraz przyprawy i wszystko łączymy ze sobą.
  • 3. Powstały farsz układamy w białku jaja. Całość możemy dodatkowo udekorować rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować