JAJKA W SOSIE TATARSKIM

0 (0 ocen)

jajka pasują na świąteczny stół jak na zwykłą kolację

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA SOS TATARSKI:
    Pół słoika majonezu
    1 mały słoiczek podgrzybków w occie z własnej spiżarni
    4 ogórki konserwowe
    Cukier
    Pieprz
    DODATKOWE SKŁADNIKI
    Jajka
    Szczypiorek

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0qhiite 1. Wykonanie
    Jajka gotujemy jak zwykle ilość sztuk wg uznania . Po ugotowaniu studzimy i obieramy przekrawamy na pół układamy na półmisku.
    Do miseczki wkładamy połowę majonezu . Grzybki odcedzamy i siekamy bardzo drobno tak samo ogórki konserwowe. Wszystko razem mieszamy doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem . Sos wykładamy na jajka . Posypujemy posiekanym szczypiorkiem .
    Gotowe smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy