REKLAMA

Jajka w sosie tatarskim

wyświetlono: 3046 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 1

Wspaniałe połączenie jajek z wyrazistym w smaku sosie zasmakuje wszystkim.

opublikowany: 22.09.2014
Udostępnij Pinterest
  • 30 min

Składniki:

  • 8 jajek
    1 majonez średni 310 ml
    1 duży jogurt naturalny
    1 por
    1 słoiczek marynowanych podgrzybków
    3 ogórki korniszony
    1 mała puszka groszku konserwowego
    sól
    pieprz
Ocena:

(średnia 5 z 150 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pól.
  • 2. Sos:
    Por kroimy w drobne piórka, przelewamy gorącą wodą studzimy dodajemy drobno pokrojone grzybki, ogórka pokrojonego w kostkę, groszek konserwowy. Wszystko razem mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Jajka układamy na półmisku zalewamy sosem.

Porady

Grzybki marynowane można zastąpić pieczarkami marynowanymi.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Jajka w sosie tatarskim Dodane przez: ewoola


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Marcelina Marcelina

Jajka w sosie tatarskim

Jajka na każdą okazję.

kategoria: jajko Przystawki opublikowany: 03.02.2014 | wyświetlono: 2397 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: Agnieszka Rec Agnieszka  Rec

Jajka w sosie tatarskim

Na świątecznym wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek gotowanych, polanych pysznym sosem tatarskim.

kategoria: jajko Przystawki opublikowany: 25.01.2018 | wyświetlono: 970 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE