Jajka w sosie tatarskim

5 (151 ocen)

  • 30 min

Wspaniałe połączenie jajek z wyrazistym w smaku sosie zasmakuje wszystkim.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 jajek
    1 majonez średni 310 ml
    1 duży jogurt naturalny
    1 por
    1 słoiczek marynowanych podgrzybków
    3 ogórki korniszony
    1 mała puszka groszku konserwowego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pól.
  • 2. Sos:
    Por kroimy w drobne piórka, przelewamy gorącą wodą studzimy dodajemy drobno pokrojone grzybki, ogórka pokrojonego w kostkę, groszek konserwowy. Wszystko razem mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Jajka układamy na półmisku zalewamy sosem.

Porady

Grzybki marynowane można zastąpić pieczarkami marynowanymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować