Jajka faszerowane rzeżuchą i parówką

0 (0 ocen)

Bardzo lubię gotować i wymyślać dla rodzinki nowe potrawy.

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
    czubata łyżka rzeżuchy,
    1 cienka parówka,
    łyżka majonezu,
    sól,
    pieprz,
    łyżeczka musztardy.

Jajka faszerowane rzeżuchą i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oskubać, przekroić na połówki, wyjąć ostrożnie żółtka.
  • 2. Parówkę bardzo drobno pokroić dodać do żółtek. Dodać drobno posiekaną rzeżuchę, musztardę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Masę nakładać w puste połówki jajek. Dowolnie udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy