Jajka faszerowane pastą z groszku

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

przekąski

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ugotowane jajka
    4 łyżki groszku z puszki
    sól
    pieprz
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka chrzanu

Jajka faszerowane pastą z groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy ze skorupki, przecinamy na pół i wyjmujemy wszystkie żółtka, wkładamy do blendera, dodajemy groszek, śmietanę, majonez i przyprawy. Blendujemy na jednolitą masę.
    Przekładamy masę do dekoratora i wyciskamy spore porcje do każdego jajeczka.
    Dekorujemy rzeżuchą, pomidorkami i bazylią papryką, oliwkami - do wyboru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy