REKLAMA

Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku

wyświetlono: 502 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Jajka z groszkowo-chrzanowym farszem będą smaczną przekąską na wielkanocne śniadanie.

opublikowany: 09.01.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mrożonego groszku

    5 jajek

    1 łyżka tartego chrzanu

    1 łyżka majonezu

    sól

    świeżo mielony pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek ugotować do miękkości,odcedzić i wystudzić.
    Jaja ugotować na twardo,obrać ze skorupek i wystudzić.

    Każde jajko przeciąć na połowę i wyjąć żółtka.
    Do groszku dodać żółtka,chrzan i majonez,zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Połówki jajek ułożyć na talerzu,farsz przełożyć do szprycy i wycisnąć porcję do każdego jajka.

    Jajka dowolnie udekorować. Ja ozdobiłam je plasterkiem rzodkiewki,a talerz rzeżuchą.

Porady

Podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: luna19 luna19

Jajka faszerowane pastą z groszku

przekąski

kategoria: jajko Przystawki Przekąski opublikowany: 02.09.2019 | wyświetlono: 192 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: justdoit19 justdoit19

Jajka faszerowane pastą jajeczną

Idealna przekąska nie tylko na Wielkanoc

kategoria: jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 29.03.2013 | wyświetlono: 14048 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE