Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku

  • wyświetlono: 416 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Jajka z groszkowo-chrzanowym farszem będą smaczną przekąską na wielkanocne śniadanie.

elka72
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

200 g mrożonego groszku

5 jajek

1 łyżka tartego chrzanu

1 łyżka majonezu

sól

świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku

  • 1. Groszek ugotować do miękkości,odcedzić i wystudzić.
    Jaja ugotować na twardo,obrać ze skorupek i wystudzić.

    Każde jajko przeciąć na połowę i wyjąć żółtka.
    Do groszku dodać żółtka,chrzan i majonez,zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Połówki jajek ułożyć na talerzu,farsz przełożyć do szprycy i wycisnąć porcję do każdego jajka.

    Jajka dowolnie udekorować. Ja ozdobiłam je plasterkiem rzodkiewki,a talerz rzeżuchą.

Porady

Podawać od razu po przygotowaniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkaJajkachrzanWielkanocśniadaniezielony groszekJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

Chleb słonecznikowy faszerowany pastą z serem ricotta

Dodane przez: Świeca Urszula

Chleb słonecznikowy faszerowany pastą z serem...

Doskonały dodatek do wędlin. Robi...

s

Dodane przez: sylwin03

Jajka nadziewane pastą brokułową

Jajka nadziewane pastą brokułową

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Pyszny farsz z cukinią nada jajkom...

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

Dodane przez: dorota w

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

Jajka faszerowane prostym nadzieniem...

jajka

Dodane przez: viki2903

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Jajka faszerowane w chrupiącej...

Wiosenne jajka faszerowane

Dodane przez: Lidka Bawolska

Wiosenne jajka faszerowane

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE