Jajka faszerowane pastą groszkową

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

pyszne śniadanie

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki
    200 g mrożonego groszku
    2-3 jajka
    połowa cebulki
    1-2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka majonezu
    sól, pieprz
    rukola

Jajka faszerowane pastą groszkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka ugotować na twardo. Przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć żółtko. Groszek ugotować do miękkości w posolonym wrzątku. Odcedzić na sicie. Przelać zimną wodą. Groszek, cebulę, żółtka majonez, jogurt, sól, pieprz zmiksować do konsystencji gładkiej masy. Farszem napełniać jajka. Posypać rukolą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy