REKLAMA

Jajka faszerowane pastą warzywną

wyświetlono: 480 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Jajka faszerowane bardzo często przygotowuję na święta Wielkanocne, tym razem do farszu użyłam pasty warzywnej o smaku grzybowym, jajka wyszły bardzo smaczne. Doskonale się sprawdzą w poście na kolację lub śniadanie, polecam.

opublikowany: 26.04.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    150 gram pasty warzywnej o smaku grzybowym
    sól, pieprz
    1 łyżki oleju lnianego
    pół pęczka szczypiorku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na twardo, ja gotuję przez 10 min. Ostudzone obieramy, kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka, białka odkładamy na talerzu. Do żółtek dodajemy pastę warzywną, olej i rozcieramy widelcem na gładka masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy odłożone białka, szczypiorek drobno siekamy, posypujemy nim jajka.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: justdoit19 justdoit19

Jajka faszerowane pastą jajeczną

Idealna przekąska nie tylko na Wielkanoc

kategoria: jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 29.03.2013 | wyświetlono: 14053 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE