Jajka faszerowane pastą warzywną

  • wyświetlono: 414 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jajka faszerowane bardzo często przygotowuję na święta Wielkanocne, tym razem do farszu użyłam pasty warzywnej o smaku grzybowym, jajka wyszły bardzo smaczne. Doskonale się sprawdzą w poście na kolację lub śniadanie, polecam.

bogusia82
  • 10 porcje
  • 30min

Składniki

6 jajek
150 gram pasty warzywnej o smaku grzybowym
sól, pieprz
1 łyżki oleju lnianego
pół pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą warzywną

  • 1. Jajka przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na twardo, ja gotuję przez 10 min. Ostudzone obieramy, kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka, białka odkładamy na talerzu. Do żółtek dodajemy pastę warzywną, olej i rozcieramy widelcem na gładka masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy odłożone białka, szczypiorek drobno siekamy, posypujemy nim jajka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaWielkanocświętakolacjana świąteczny stółśniadanie wielkanocnepasta warzywnajajka z farszemJajka faszerowane pastą warzywnąjajaka faszerowanejajka z pastą warzywną

Komentarze

Podobne przepisy

Wiosenne jajka faszerowane

Dodane przez: Lidka Bawolska

Wiosenne jajka faszerowane

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne....

jajka faszerowane

Dodane przez: sarusczarus

jajka faszerowane

Idealne danie na każdą okazje

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: anamarisworld

Jajka faszerowane awokado

Pyszne jajka faszerowane pastą...

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Jajka faszerowane szynką, posypane...

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Pyszny farsz z cukinią nada jajkom...

Jajka marynowane w burakach z pastą awokado

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka marynowane w burakach z pastą awokado

Jajka na twardo, zamarynowane w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE