Takie jajka sprawdzą się przy każdej okazji, ponieważ nie tylko świetnie smakują, ale również ładnie wyglądają. W końcu nie od dziś wiadomo, że połączenie buraczków, jajek i śledzia jest praktycznie idealne.
Jajka faszerowane buraczkami i śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo i po obraniu - przekroić (wzdłuż) na pół.
2.Z każdej części wyjąć żółtka i przełożyć jr do miseczki, a następnie podusić (za pomocą widelca) z majonezem.
Dodać buraczki, pokrojonego w kostkę śledzia oraz drobno posiekaną cebulę.
(Śledzia w razie potrzeby można uprzednio wymoczyć.)
Całość wymieszać i doprawić pieprzem.
3.Białka ułożyć na półmisku, wypełnić farszem oraz opcjonalnie posypać szczypiorkiem.
Komentarze