Jajka faszerowane buraczkami

4.5 (152 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane goszczą chyba na każdym stole podczas Świąt Wielkanocnych. Nie wymagają dużo czasu aby je przygotować a są pyszne.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1 ugotowany buraczkami
    Majonez
    Chrzan
    Sól
    Pieprz
    Szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż.
    Żółtka wyjąć i wrzucić do miski. rozgniecione widelcem.
    Buraczka zetrzeć na drobnych oczkach i połączyć z żółtkami.
    Dodać majonez, chrzan oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki białek.
    Po wierzchu posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować