Jajka faszerowane awokado i małżami

0 (0 ocen)

Idealna propozycja na świąteczny stół i nie tylko.

Składniki:

  • 5-6 jajek ugotowanych na twardo
    małże z puszki w sosie
    1 dojrzałe awokado
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz
    sok z połowy cytryny
    łyżka siekanego kopru
    rzeżucha, kiełki lub koper do dekoracji

Jajka faszerowane awokado i małżami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Awokado i małże 1. Awokado przekroić na pół wzdłuż, obrać i pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny. Jajka obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka i zmiksować razem z awokado. Doprawić solą, pieprzem, dodać majonez,koper i wymieszać.
  • 2. Gotową pastę nakładać do jajek, na wierzch układać po jednej małży. Udekorować zieleniną. Przed podaniem chwilę schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy