Idealna propozycja na świąteczny stół i nie tylko.
Składniki:
5-6 jajek ugotowanych na twardo
małże z puszki w sosie
1 dojrzałe awokado
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
sok z połowy cytryny
łyżka siekanego kopru
rzeżucha, kiełki lub koper do dekoracji
Jajka faszerowane awokado i małżami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado przekroić na pół wzdłuż, obrać i pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny. Jajka obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka i zmiksować razem z awokado. Doprawić solą, pieprzem, dodać majonez,koper i wymieszać.
2.Gotową pastę nakładać do jajek, na wierzch układać po jednej małży. Udekorować zieleniną. Przed podaniem chwilę schłodzić w lodówce.
Komentarze