Jajecznica ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Połączenie szparagów i jajek po prostu niebo w gębie. Najlepiej smakuje właśnie teraz w sezonie!

  • 10 min

Składniki:

  • 10 ugotowanych nie grubych szparagów
    5 jajek
    Cebula ze szczypiorkiem
    5 plasterków boczku
    Sól, pieprz
    Łyżka masła

Jajecznica ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi kroimy, cebulkę ze szczypiorkiem kroimy, boczek proimy w paseczki.
  • 2. Masło podgrzewamy na patelni i wrzucamy boczek cebulkę i chwilę podsmażamy.
  • 3. Dodajemy szparagi i wbijamy jajka. Solimy i pieprzymy do smaku.
  • 4. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy