Tradycyjna jajecznica trochę się nam znudziła, postanowiłam sprawdzić sposób 2 w 1, czyli połączenie pieczywa i jajek, ewentualnie jeszcze innych dodatków
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
- jajka: 4 sztuki
- chleb żytni: 4 sztuki
- polędwica sopocka: 4 plastry
- oliwa z oliwek: 2 łyżki
- sól: 4 szczypty
- pieprz: 4 szczypty
Jajecznica z polędwicą na grzankach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwicę pokroić w małą kostkę i podsmażyć na 1 łyżce oliwy. Do szklanki wbić 4 jajka, dodać przestudzoną polędwicę, dokładnie wymieszać. Z 4 kromek chleba wykroić miąższ, z jednej strony podsmażyć na 1 łyżce oliwy, odwrócić do środka wlać masę jajeczną z polędwicą, smażyć na małym ogniu, gdy spód sie podsmaży, na 1/2 minuty wstawić do mikrofalówki, wyjąć doprawić sola i pieprzem.
Jajecznica ze szczypiorkiem na grzankach
Komentarze