Jajecznica z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To ulubiona jajecznica mojego męża -“ jajecznica pachnąca świeżo smażonymi pieczarkami z dodatkiem delikatnie podsmażonych kromek bagietki.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    4 jajka
    2 duże pieczarki
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka oleju rzepakowego
    Sól, pieprz do smaku

Jajecznica z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: pieczarki oczyścić, pokroić na cienkie plasterki, usmażyć szybko na maśle z dodatkiem oleju, wyjąć pieczarki. Jajka wybić do garnuszka, rozkłócić, wylać na tłuszcz po smażeniu pieczarek. Delikatnie , na małym ogniu usmażyć jajecznicę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerzu ułożyć jajecznicę, obok pieczarki. Udekorować świeżą natką pietruszki lub świeżym szczypiorkiem. Danie podawać na ciepło z kromkami bagietki podsmażonymi na lekko na maśle.

Porady

1.jajecznicę można posypać świeżym szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy