Jajecznica z mortadelą i cukinią

0 (0 ocen)

Syta propozycja na pyszne śniadanie.

Składniki:

  • Jajecznica z mortadelą i cukinią
    2-3 porcję
    4 jajka ( najlepiej duże wiejskie)
    200g. mortadeli w kawałku
    1 mała młoda cukinia
    1/2 młodej cebuli
    1/2 szklanki mleka
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
    1 łyżeczka przyprawy do dań z jajek
    2 łyżki masła

Jajecznica z mortadelą i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć , osuszyć.
    Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach , cebulę oraz mortadelę pokroić w małą kostkę.
    Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pokrojone składniki , smażyć do zarumienienia.
    Jajka roztrzepać z mlekiem oraz przyprawami , wlać na patelnie , smażyć do ścięcia się jajek co chwila mieszając.

Komentarze

Podobne przepisy