Jajecznica z kurkami na boczku

0 (0 ocen)

  • Średni

To pyszne i solidne śniadanie nasyci każdego.

  • Średni

Składniki:

  • - kurki: 60 dekagramów
    - jajka: 6 sztuk
    - śmietana: 0.5 szklanki
    - boczek: 20 dekagramów
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - mąka: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Jajecznica z kurkami na boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Grzyby oczyścić, umyć, większe przekroić. Na wytworzonym tłuszczu smażyć kurki ok. 20min, na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Jajka ubić, doprawić. Dodać śmietanę, mąkę, posiekany szczypior oraz boczek. Wymieszać, wylać na grzyby, smażyć, aż jajka się zetną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy