Jajecznica z kurkami.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jajecznica z kurkami to wyjątkowe śniadanko , chyba każdy je lubi , robię je często jak nie ze świeżych to z mrożonych kurek.

  • 30 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki drobnych kurek
    3 jajka
    2 łyżki masła
    1 mała cebula dymka
    sól, pieprz
    świeża natka pietruszki do podania

Jajecznica z kurkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki umyć, osuszyć, większe pokroić, a mniejsze zostawić w całości. Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i całość posolić (żeby cebula się nie spaliła). Cebulę zeszklić. Na podsmażoną cebulę dodać kurki i smażyć, aż cały sos z grzybów odparuje. W międzyczasie jajka wbić do miseczki, doprawić solą i pieprzem i łyżkę śmietany dokładnie rozmieszać. Kiedy sok z grzybów odparuje, dodać jajka i podsmażać na średnim ogniu, aż jajka się zetną. Podawać od razu z dodatkiem natki pietruszki.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy