Jajecznica z kalerosse

0 (0 ocen)

kalerosse to warzywo, które powstało z połączenia jarmużu i brukselki, można je spożywać na surowo lub po obróbce termicznej

Składniki:

  • 4 jajka
    6 kalerosse
    8 pomidorków koktajlowych
    0,5 łyżeczki cukru
    3 łyżki słodkiej śmietanki 18 %
    2 łyżki masła
    sól do smaku

Jajecznica z kalerosse - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalerosse opłukać, osuszyć i przekroić na pół. Pomidorki opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Jajka rozbić do miski. Dodać do nich cukier, śmietankę oraz sól do smaku. Na patelni roztopić masło. Smażyć na nim kalerosse i pomidorki kilka minut co chwile mieszając. Na warzywa wlać masę jajeczną. Cały czas mieszając smażyć do momentu ścięcia się jajek. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy