Jagodowe muffinki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Pyszne ,lekkie i wilgotne babeczki które szybko rozpływają sie w ustach:)

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -2 szklanki mąki
    -1 szklanka cukru
    -1 szczypta soli
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -1 szklanka mleka
    -0,5 szklanki oleju
    -2 jajka
    -2 szklanki jagód

Jagodowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować dwie miski. W jednej misce dokładnie wymieszać składniki mokre a w drugiej suche. Potem połączyć zawartość obu misek. Do masy dodać jagody i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki i piec ok 30-40 minut na 175 C. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy