Jaglanka z truskawkami i czereśniami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowe śniadanie z płatkami jaglanymi, świeżymi dojrzałymi truskawkami i czereśniami. Porcja dla dwóch osób!

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml mleka,
    7 łyżek płatków jaglanych,
    łyżeczka syropu klonowego
    ok 150 g truskawek,
    garść czereśni

Jaglanka z truskawkami i czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy z syropem klonowym. Zalewamy nim płatki. Odstawiamy na 5 minut pod przykryciem.
    Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, z czereśni usuwamy pestkę.
    Do płatków jaglanych dodajemy owoce.

Komentarze

Podobne przepisy